Beeld De Tuorkemjitter in Aldeboarn is spoorloos

19 okt 2017 - 15:37

De Tuorkemjitter uit Aldeboarn staat niet meer op zijn plek. Nadat eerst werd gedacht dat het beeld was weggehaald in verband met het evenement Gondelvaart Aldeboarn of een oudjaarsactie, wordt nu gedacht dat het beeld is gestolen. Op vrijdag 22 september werd het beeld van kunstenaar Zweitse van der Wal voor het laatst gezien.

Op die dag werd het beeld door twee mannen met geweld verwijderd en in een wit busje gestopt. Het beeld is eigendom van dorpsbelang Aldeboarn, dat aangifte bij de politie heeft gedaan.

Verkeerde inschatting

Ronald de Jong van het plaatselijke café zag het gebeuren toen beide mannen het beeld weghaalden. Hij sprak de twee aan en kreeg van hen te horen dat het om een onderhoudsbeurt ging. "Ik heb ze zelfs nog koffie aangeboden, mede omdat het onaangenaam weer was", zei De Jong.

Jan de Kam van dorpsbelang Aldeboarn heeft echter nooit opdracht gegeven voor een onderhoudsbeurt. Toen De Kam later aan De Jong vroeg waar het beeld was gebleven, werd duidelijk dat het met kwade bedoelingen was weggehaald.

Trefwoorden: 
De Tuorkemjitter Aldeboarn
(advertinsje)
(advertinsje)