Echtpaar uit Noordwolde woont bovenop Rabo-pinautomaat

18 okt 2017 - 21:47

Slapen zeventig centimeter boven een pinautomaat. Een pinautomaat die mogelijk doelwit wordt van een plofkraak. Het is de dagelijkse praktijk voor Rosanna Faber en haar vriend. Zij wonen boven de pinautomaat van de Rabobank in Noordwolde. Na de mislukte plofkraken in Haulerwijk en Bakkeveen maken zij zich grote zorgen over hun veiligheid. "We slapen er pal boven, er zit maar 50 of 70 centimeter tussen. Ik denk elke avond 'Goh, wat voor nacht wordt dit.' Bij alles wat ik 's nachts hoor, zit ik rechtop." Faber is in verwachting: ook de kinderkamer komt dichtbij de automaat te liggen. Het echtpaar heeft op dit moment niet de mogelijkheid om te verhuizen. Ze willen dan ook het liefst dat de automaat gewoon verdwijnt.

Die kans is echter klein, zo zegt directeur Henk de Boer van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Fryslân. De mensen wonen er veilig volgens hem. "Alle maatregelen die nodig zijn om het veilig te maken, hebben we getroffen, zoals een stalen plaat voor de pinautomaat. Je weet natuurlijk nooit met wat voor zwaar kaliber men op de proppen komt, maar vooralsnog is het veilig.''

De Rabobank heeft naar aanleiding van de klachten van Faber en haar vader contact gehad met de gemeente, maar die zegt dat er vooralsnog geen andere woonruimte is en verhuizen dus nog geen optie is.

(Advertentie)
(Advertentie)