Marijke Groenewoud mist seizoensstart door Pfeiffer

18 okt 2017 - 19:11
Marijke Groenewoud - Foto: Timsimaging.nl

Marijke Groenewoud uit Hallum mist de start van het schaatsseizoen, omdat ze de ziekte van Pfeiffer heeft. Met twee Europese en zes Nederlandse skeeler-titels keek ze erg uit naar het nieuwe seizoen, maar haar debuut bij de landelijke marathonwedstrijden moet ze nog even uitstellen. Na de laatste skeelerwedstrijden nam Groenewoud even rust, met het plan om daarna het schaatsen weer op te pakken. "Bij de eerste trainingen voelde ik me helemaal niet goed, ik was alleen maar verschrikkelijk moe", zo zegt ze.

Een inspanningstest wees uit dat er wat mis was. Bloedonderzoek maakte daarna duidelijk dat ze de ziekte van Pfeiffer had opgelopen. Het is nog niet duidelijk hoe lang ze aan de kant moet blijven.

Marijke Groenewoud rijdt bij Team Frysk, die een samenwerking heeft gesloten met de ploeg van Jillert Anema. Dat is voor haar de mogelijkheid om met grote namen te trainen en marathons te rijden. Behalve marathons, wil Marijke zich ook richten op de massastart en het WK voor junioren in Salt Lake City. Ze verwacht niet dat dat toernooi in gevaar komt. "Het seizoen is nog lang".

Trefwoorden: 
Marijke Groenewoud schaatsen
(Advertentie)
(Advertentie)