Stichting Bildtse Belangen krijgt Bildtse Kultuurpriis 2017

18 okt 2017 - 13:37
Foto: Omrop Fryslân

Stichting Bildtse Belangen krijgt de Bildtse Kultuurpriis 2017. De stichting opereert met name op de achtergrond en zet zich met hart en ziel in voor de Bildtse taal en cultuur. De organisatie is als fonds begonnen uit de resten van de Bildtse Bank en steunt verschillende Bildtse projecten.

Nu de gemeente Het Bildt volgend jaar opgaat in de gemeente Waadhoeke hoopt de jury dat de Stichting Bildtse Belangen zijn werk blijft doen, zoals het steunen van Bildtse projecten die bijdragen aan de leefbaarheid op Het Bildt en het leven van de Bildtse taal en cultuur en waar veel Bilkerts van profiteren. De jury roept op om de Bildtse Kultuurpriis na dit jaar ook in leven te houden.

Oeuvreprijs

De gemeente Het Bildt reikt ook een eenmalige culturele oeuvreprijs uit. Die gaat naar Geertje Wijmenga-van Dijk voor al het werk dat ze heeft gedaan voor de Bildtse taal en cultuur. Ook al is ze in de tachtig, ze schrijft nog columns voor onder andere De Bildtse Post. Verder heeft ze veel gedaan voor de oprichting van en uitvoeringen in het Bildts van het sprookje, deed ze veel schrijf- en vertaalwerk, was ze lang juryvoorzitter van de Bildtse Kultuurpriis, maar kreeg ze die prijs nooit.

De prijzen worden zaterdag 4 november uitgereikt in Sint-Annaparochie.

(advertinsje)
(advertinsje)