Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor evenementen LF2018

18 okt 2017 - 10:54

In Fryslân zijn volgend jaar veel activiteiten in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Die activiteiten hebben ook consequenties voor de hulpverlening in onze provincie. Het Rode Kruis zorgt er met vrijwilligers voor dat evenementen veilig verlopen. Daarvoor zijn veel mensen nodig. Het Rode Kruis is deze week met een grote wervingscampagne begonnen.

Het Rode Kruis heeft nu zo'n 275 vrijwilligers in Fryslân en wil het liefst 100 nieuwe mensen aantrekken. "Dat is heel veel en het zal wel niet in een keer lukken met deze campagne," vertelt Willem Boorsma van het Rode Kruis. "We hebben het structureel drukker, onze mensen worden steeds vaker ingezet bij kleine evenementen. De mensen die we nu hebben, lopen al op de top van hun kunnen." De organisatie zoekt met name mensen die tijd hebben. Gemiddeld vraagt de organisatie dat vrijwilligers 32 uur per jaar beschikbaar zijn. "Niet alle evenementen zijn in het weekend, vooral kleinere zijn vaak door de week. Verder moeten mensen het leuk vinden om erbij te zijn. Ze moeten bij ons de cursus EHBO halen, die krijgen ze gratis."

De landelijke campagne wordt gevierd in de media, maar met name ook op verschillende sociale media om zo ook jonge mensen te bereiken. In principe is het mogelijk om alleen voor volgend jaar vrijwilliger te worden, maar "we hebben liever dat mensen op langere termijn blijven. We investeren wel in de mensen. Maar we zijn blij met iedereen die zich aanmeldt."

(advertinsje)
(advertinsje)