Onderzoek naar schadelijke stof bij Huhtamaki

17 okt 2017 - 15:13

Het is nog steeds niet duidelijk welke stof maandag vrij is gekomen bij papierfabriek Huhtamaki in Franeker. De stof kwam maandagavond in de fabriek vrij tijdens het gewone productieproces. Na het vrijkomen van de stof raakten drie medewerkers onwel. Twee van hen moesten voor controle naar het ziekenhuis. Een medewerker mocht daarna weer naar huis, de tweede komt dinsdag thuis.

De fabriek is dinsdagochtend om vier uur door de brandweer vrijgegeven, waarna de productie om zes uur weer begon. Alleen het deel van de fabriek waar de stof lekte, ligt nog stil. Het onderzoek om uit te vinden wat er precies is voorgevallen loopt nog steeds. Er wordt gedacht aan een combinatie van stoffen die zijn vrijgekomen.

Opnieuw alarm

Dinsdagochtend ging het alarm opnieuw af in de fabriek van Huhtamaki. Werknemers moesten de fabriek daarom verlaten. Het is nog onduidelijk waarom het alarm afging, technici doen daar op het moment onderzoek naar. De productie ligt hierdoor opnieuw stil.

NL Alert

De Veiligheidsregio deed maandagavond na het vrijkomen van het gas om half twaalf een NL Alert uit. Bij de gemeente Franekeradeel komen er nu bij de gemeente telefoontjes binnen van inwoners die geen waarschuwing hebben gekregen. Er wordt uitgezocht hoe dat kan.

Trefwoorden: 
Huhtamaki Franeker alarm gifstof
(advertinsje)
(advertinsje)