BZN-artiesten Jan en Anny in Witmarsum "Just an Illusion

15 okt 2017 - 10:57
Anny Schilder en Jan Keizer - Foto: ANP

Het optreden dat BZN-artiesten Jan Keizer en Anny Schilder zouden geven op het Oktoberfest in Witmarsum, gaat zondagmiddag niet door. Anny Schilder is ziek. Vorig jaar ging het optreden ook al niet door, toen vanwege ziekte bij Jan Keizer.

Vooral voor de fans van BZN is dit heel sneu, zegt de organisatie van het oktoberfest. Ter compensatie mag iedereen gratis de feesttent in. Daar speelt de dorpsband Delta V.

Stem kwijt

Volgens Menno Muis van het boekingskantoor van Jan en Anny is Anny Schilder haar stem kwijt. "Vrijdag ging het al wat minder, bij een optreden in Leek, en gisteren was het helemaal mis. Ze is haar stem gewoon kwijt. Dat komt door een verkoudheid. Nu moet ze een aantal dagen rust houden."

Veel geld

Financieel is het een behoorlijke strop voor de organisatie. "Artiesten zoals Jan en Anny doen de make-up niet op een bankje midden in de feesttent," zegt Eppie Otter van het Oktoberfest. "We hebben hier veel geld in gestoken, en we moeten nog maar zien of we dat terug krijgen."

De leden van de band Delta V hadden graag in het voor- en naprogramma van de helden van hun ouders willen spelen, zegt Otter. "Die droom dondert nu ook in elkaar."

Vier uur 's nachts

Dat het twee keer op rij zo mis gaat, had de organisatie niet verwacht. "De kans dat je de staatsloterij winnen, is groter. Maar gezondheid gaat voor alles."

Otter probeert nog een vervangende act te vinden, maar in 12 uren is dat niet makkelijk. "We werden vannacht om vier uur gebeld over het nieuws. Nou, dan heb je niet zomaar wat anders."

Volgend jaar

Na twee keer geen Jan en Anny is de lol voor de Witmarsumers er van af, zegt Otter. "We zijn er klaar mee. Volgend jaar boeken we ze niet weer. We zoeken wel wat anders."

Just an Illusion (1983) was de laatste hit van BZN die in de top 3 van de Nederlandse top 40 terecht kwam.

(Advertentie)
(Advertentie)