Sportclub Heerenveen onderuit bij FC Utrecht

14 okt 2017 - 22:51

Sportclub Heerenveen is zaterdagavond tegen het tweede verlies in de competitie aangelopen. De ploeg van trainer Jurgen Streppel, de nummer vijf van de eredivisie, ging met 3-1 onderuit tegen FC Utrecht, de nummer tien. Voor Heerenveen scoorde Stijn Schaars.

Overwicht

Thuisploeg Utrecht zorgde aan het begin van de wedstrijd voor het eerste gevaar. Jean-Christophe Bahebeck's doelpoging ging net naast. Voor Heerenveen kreeg Yuki Kobayashi daarna een kans, maar zijn pegel ging er ook niet in. Heerenveen kreeg langzamerhand het overwicht in de wedstrijd en na ruim twintig minuten spelen maakte Stijn Schaars de openingstreffer uit een vrije trap. Een minuut later stond het echter 1-1, nadat ook Yassin Ayoub een vrije trap binnen schoot. Utrecht kwam daarna net voor rust tegen de verhouding in op 2-1 na een hard schot van Bahebeck.

Bahebeck

De tweede helft had Heerenveen een poos het beste van het spel, maar was het weer Utrecht dat scoorde. Bahebeck zette met zijn tweede de 3-1 op het scorebord. Heerenveen kreeg daarna een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar Michel Vlap kopte een voorzet van Reza Ghoochannejhad naast. In de eindfase zetten de Feansters nogmaals aan, maar tot een doelpunt kwam het niet meer.

(advertinsje)
(advertinsje)