Zwitserse militairen komen naar Nederland voor vliegtuigwrak

14 okt 2017 - 14:03
Foto: Anneke Faber

Anneke Faber uit Bitgum heeft de vleugel die bij haar op het dak lag overgedragen aan defensie. De vleugel is van één van de Zwitserse vliegtuigen die vorig jaar met elkaar in botsing kwamen boven Bitgum. Majoor Aalberts heeft de vleugel vrijdag opgehaald en zal hem volgende week overdragen aan vertegenwoordigers van de Zwitserse luchtmacht, die hier speciaal voor naar Nederland komen. Mevrouw Faber heeft als dank van defensie een boek gekregen over de berging van een vliegtuig uit het IJsselmeer vorig jaar.

De vleugel is waarschijnlijk direct na de crash bij mevrouw Faber op het dak terecht gekomen. Daar heeft het meer dan een jaar gelegen, zonder dat dat iemand het in de gaten had, totdat hij tijdens de septemberstorm van het dak waaide. Toen ontdekte mevrouw Faber ook dat haar huis door de vleugel beschadigd is geraakt. Die schade zal vergoed worden.

De twee Zwitserse F-5's van Patrouille Suisse klapten op elkaar bij de Luchtmachtdagen in juni vorig jaar. Eén vliegtuig stortte daarna neer. De piloot kon zichzelf redden met de schietstoel. Er raakte niemand gewond.

Trefwoorden: 
Bitgum F5 crash vliegtuig
(Advertentie)
(Advertentie)