Cambuur op jacht naar eerste thuisoverwinning

12 okt 2017 - 14:11

Cambuur wil morgen op jacht naar de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Dat moet gebeuren tegen FC Oss, dat met 11 punten net boven de Leeuwarders staat. "Het wordt tijd voor die eerste thuisoverwinning", zo sprak Cambuurtrainer Marinus Dijkhuizen. "We hebben een vervelend goede week gehad", voegde hij daar cryptisch aan toe. "Na zo'n slechte wedstrijd als tegen Emmen wordt de toon bij de spelers onderling en van de staf naar de spelers scherper. Niet om elkaar af te branden, want we moeten wel positief blijven." De spelers van Cambuur hebben deze week een ijshockey-clinic gehad in de Leeuwarder ijshal. "En dat was heel leuk", zegt Dijkhuizen. "Maar we hebben ook met plezier en heel pittig getraind."

Cambuur kan vrijdag niet beschikken over Kevin van Kippersluis. Hij heeft een blessure aan zijn enkel. Van Deelen staat rechtsback. Van Wermeskerken verhuist naar het middenveld, waar ook een plek is ingeruimd voor Xander Houtkoop. Dat gaat ten koste van Matthias Schils. Dijkhuizen verwacht een behoudend spelend FC Oss. "Zij gaan met vijf man achterop spelen. Dat blijft lastig, maar daar moeten wij maar mee om kunnen gaan".

Opstelling Cambuur: Bertrams; Peersman, Schilder, Steenvoorden, Van Deelen; Van Wermeskerken, Houtkoop, Boerlage; Mathieu, Barto, Kallon.

Trefwoorden: 
SC Cambuur FC Oss
(advertinsje)
(advertinsje)