Recreatie en toerisme in Noordwest-Fryslân kan beter"

12 okt 2017 - 09:55

In Winsum wordt donderdagavond een symposium gehouden over recreatie en toerisme in Noordwest-Fryslân. Met toeristische toppers als Harlingen en Leeuwarden heeft de streek misschien niet te klagen over belangstelling van gasten, maar de ondernemers in de regio vinden dat het altijd beter kan. Ook willen zij meer aandacht van de provincie. Volgens hen gaat die nu met name naar het Friese merengebied en de Waddeneilanden.

Regiomarketeer Douwe Gerlof Heeringa denkt dat dat kom, doordat de diverse politieke partijen niet duidelijk zijn over hoe ze de toekomst van recreatie en toerisme in Noordwest-Fryslân zien. "Als dat nu wat scherper wordt en als ze elkaar helpen met het helder krijgen van waar het over gaat, zou dat een mooi resultaat zijn."

Op het symposium is er onder andere een lijsttrekkersdebat met Hilde Tjeerdema (D66 Leeuwarden), Durk Stoker (FNP Súdwest-Fryslân), Hendrik Terpstra (VVD Waadhoeke), Lutz Jacobi (PvdA Leeuwarden), Evert Stellingwerf (PAL/GroenLinks Leeuwarden), Peter Walinga (Gemeentebelangen Súdwest-Fryslân) en Caroline de Pee (CDA Waadhoeke).

(Advertentie)
(Advertentie)