Elf misdrijven in korte tijd in Fryslân: een overzicht

11 okt 2017 - 19:58

De moord van dinsdagavond in Leeuwarden is het elfde zware misdrijf in korte tijd in Fryslân. In minder dan een halfjaar kwamen door geweld negen mensen om het leven en nogmaals zes mensen raakten gewond of zwaargewond.

Dode en zwaargewonde bij familiedrama in Leeuwarden

Het aantal zware geweldsincidenten begon half juni met een familiedrama in de Leeuwarder wijk Aldlân. Een 31-jarige zoon stak zijn vader en moeder neer. De vrouw kwam om het leven, de vader raakte zwaargewond.

Politie begon aan groot sporenonderzoek in De Westereen

Begin juli werd de 37-jarige Tjeerd van Seggeren dood aangetroffen in De Westereen. Er is een blauwe auto bij betrokken, maar meer is nog niet duidelijk.

Gewonde bij steekpartij in Leeuwarden

Diezelfde nacht werd een Leeuwarder neergestoken door twee mannen. Hij raakte gewond.

Slachtoffer overleden bij steekpartij Berltsum

Begin augustus werd bij Pension Welgelegen in Berltsum een man van 43 jaar doodgestoken. Een andere man raakte zwaargewond.

Dode bij steekpartij Heerenveen

Tien dagen later werd weer een man neergestoken. Een verwarde man kwam een woning in Heerenveen binnen en stak de 60-jarige bewoner dood. De zoon van 29 raakte gewond.

Dode bij schietpartij in woning Oosterwolde

Eind augustus volgde een dodelijke schietpartij in Oosterwolde. Daarbij werd een man van 51 in zijn eigen huis doodgeschoten.

Dode vrouw gevonden in woning in Franeker

Halverwege september was er een familiedrama in Franeker. Een man vermoorde met een mes zijn vrouw en pleegde daarna zelfmoord.

Man (68) gewond bij schietincident Damwâld

Drie dagen later werd in Damwâld een man van 68 neergeschoten. Hij raakte daarbij gewond.

Dode man en vrouw gevonden in woning Katlijk, misdrijf in het spel

Eind september was het drama in de Moskouboerderij in Katlijk. Jos Verdonk en Margreet Andriol werden doodgestoken. De enige verdachte is hun zoon.

Politie zoekt verdachten van schietpartij in Dronryp

Trefwoorden: 
misdrijf moord zwaar gewond
(advertinsje)
(advertinsje)