Zingen in de taal van de klas

10 okt 2017 - 10:22

De traditionele liedjeswedstrijd Sjongfestival voor basisschoolkinderen in Fryslân krijgt in 2018 een nieuwe vorm. Dit wordt gedaan om in te spelen op LF2018. Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 wordt gevraagd om een eigen tekst te schrijven op een geselecteerd muzieknummer. Deze tekst moet meertalig zijn, en de moedertaal van alle leerlingen in de klas moet erin vertegenwoordigd zijn. Zo vertelt het lied het verhaal van de school of van de schoolklas. De negen finalisten van Sjongfestival 2018 mogen in juni op het podium van CityProms in Leeuwarden hun lied laten horen.

Naast het nieuwe Sjongfestival hebben basisscholen in Fryslân ook een grote rol bij de opening van LF2018. De kinderen en scholen wordt gevraagd om een filmpje te maken waarin ze het lied 'Seis oere thús' zingen. Dit is het themalied van LF2018. De filmpjes worden dan op vrijdag 26 januari, de dag van de opening, om 12 uur 's middags gedeeld op Facebook met de hashtag 2018begjint. Zo wordt LF2018 in een klap wereldwijd.

Voor het Sjongfestival is een speciale website gelanceerd. Alle informatie en mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op www.sjongfestival.frl.​ Het Sjongfestival wordt georganiseerd door Cedin, Afûk, NEO, Keunstwurk en Omrop Fryslân.

(advertinsje)
(advertinsje)