Fietstocht om op noodzaak duurzaamheid te wijzen

08 okt 2017 - 20:57

Een fietstocht door Fryslân en een tour met optredens van verschillende artiesten. Het waren dit weekeinde twee acties om aandacht te vragen voor de dag van de duurzaamheid, komende dinsdag. Duurzaamheidsorganisatie Urgenda fietst tot en met dinsdag met een groep volgelingen door de provincie om te wijzen op de noodzaak van een duurzame toekomst.

Tegelijkertijd wil Urgenda bekendheid geven aan de Elfwegentocht van komend jaar juli wanneer Fryslân veertien dagen lang geen fossiele brandstoffen zal gebruiken voor het vervoer. Met de akoestische Grien 10 Muzyk Toer wordt hier ook aandacht voor gevraagd. Bij die tour, georganiseerd door Piter Wilkens en Syb van der Ploeg, werden belangstellenden fossielvrij vervoerd naar vijf verschillende locaties. Daar traden verschillende artiesten op, als Elske de Walle en Gé Reinders uit Limburg.

Beide initiatieven kwamen zondagavond bij elkaar voor een slotconcert, in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Verslaggever Gerrit de Boer was bij beide evenementen.

(Advertentie)
(Advertentie)