Drukke nacht voor Leeuwarder politie

08 okt 2017 - 07:50
Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

De Leeuwarder politie beleefde zaterdagnacht weer een drukke 'horecanacht'. In het uitgaanscentrum deelde de politie drie keer boetes uit voor wildplassen en twee keer voor het meenemen van drank op straat. De politie moest ook diverse keren ingrijpen om opstootjes te voorkomen. Daarbij werd één keer een boete uitgedeeld voor het verstoren van de openbare orde.

Op de Zuidersingel maakte de politie een eindje bij een 'feestje' dat een groep jongeren aan het bouwen was bij het gebouw van Rijkswaterstaat. De politie sommeerde de feestgangers ook om de gemaakte rotzooi op te ruimen.

In de Robinsonstraat werd een Leeuwarder (55) aangehouden voor het dreigen met een mes. Deze man is vastgezet in verband met nader onderzoek.

Aan de Keizerskroon moest de politie ingrijpen bij geluidsoverlast en dat was niet voor het eerst. De politie was de afgelopen vier weken al zes keer eerder bij de man geweest voor hetzelfde vergrijp en pakte hem daarom nu maar op. De man probeerde dit tevergeefs te voorkomen door zijn slaapkamerdeur te barricaderen. Ook deze verdachte is ingesloten.

Trefwoorden: 
politie horecanacht
(advertinsje)
(advertinsje)