SC Cambuur verliest van FC Emmen

06 okt 2017 - 22:08

Zes wedstrijden op een rij had SC Cambuur niet meer verloren, maar aan die reeks kwam vrijdagavond tegen FC Emmen een eind. De Leeuwarders stapten in Emmen voor de derde keer dit seizoen als verliezers van het veld (2-0).

De wedstrijd kwam langzaam op gang in Emmen. Na negentig minuten was de thuisclub het dichtst bij de openingsgoal, maar doelverdedigers Jesse Bertrams en Marvin Peersma stonden de Emmenaren ieder een keer in de weg. Net iets later was Peersman zelf gevaarlijk aan de andere kant, maar zijn schot werd tegengehouden door keeper Dennis Telgenkamp van Emmen.

Toch was het Emmen dat op voorsprong kwam. Aanvaller Cas Peters liet de fans in de Jens Vesting juichen: 1-0. Vlak voor de rust was Cambuurspeler Kevin van Kippersluis dicht bij de gelijkmaker, maar hij kon een foutje van Telgenkamp niet afstraffen, waardoor Cambuur met een achterstand aan de thee ging.

Dubbele wissel

Trainer Marinus Dijkhuizen nam maatregelen: hij haalde Ricardo Kip en Mathias Schils eruit en stuurde Martijn Barto en Xander Houtkoop het veld op. Na een kwartier in de tweede helft stond het bijna weer gelijk in Emmen, maar Justin Mathieu liet een grote kans liggen.

Tien minuten later was het invaller Barto die net tekort kwam voor zijn derde competitietreffer. Een minuut nadat Nigel Robertha de geblesseerd geraakte Mathieu had vervangen, breidde Emmen de voorsprong uit. Omran Haydary maakte er 2-0 van. Dat was ook de eindstand.

Trefwoorden: 
SC Cambuur FC Emmen voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)