Cambuur op bezoek bij 'degelijk' FC Emmen

05 okt 2017 - 14:07

Cambuur speelt vrijdag de uitwedstrijd tegen FC Emmen. En dat kan nog wel eens een lastige wedstrijd worden, zo zei trainer Marinus Dijkhuizen na de training donderdag. "Emmen heeft in de competitie nog niet verloren. Ook niet veel gewonnen, maar het is een degelijke ploeg. Zij spelen heel behoudend; een vervelende ploeg om tegen te spelen". De trainer is echter optimistisch over het treffen met de Drenten. "Wij moeten het niveau halen zoals tegen MVV, Helmond Sport en Go Ahead Eagles, dan liggen er zeker kansen".

De trainer wilde niets kwijt over het te spelen systeem. "We kunnen twee systemen spelen: 4-3-3 en 5-3-2. Ik vertel dat nu nog niet". Ook wilde hij de basisopstelling nog niet kwijt. Wel zei Dijkhuizen dat als zijn ploeg 5-3-2 zal spelen, er een basisplaats wordt ingeruimd voor Martijn van der Laan. Matthew Steenvoorden is weer terug na zijn schorsing. En Furdjell Narsingh is ook toegevoegd aan de selectie. De oud-Cambuurspeler heeft een contract voor één jaar getekend. Narsingh heeft een jaar getraind bij de amateurs van Blauw Wit '34, maar zat al eerder bij de beloften van Cambuur.

Karim Rossi is zo'n vier tot zes weken uitgeschakeld. Dijkhuizen: "Dat is een grote aderlating. Afgelopen maandag bleek uit een MRI scan dat de blessure aan het middenvoetsbeentje toch ernstiger was dan verwacht".

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)