Kinderboek van Toon Tellegen vertaald in het Fries

04 okt 2017 - 23:01

Toon Tellegen in het Fries: wie daar altijd al van had gedroomd, kan nu zijn hart ophalen. Sinds woensdag ligt het boek 'Teltsjes fan Tellegen - Alventritich bisteferhalen' van uitgeverij Regaad in de boekhandels. Kinderboekenschrijver Tellegen, die wereldberoemd is door zijn verhalen over de mier en de eekhoorn en nog veel meer dieren, schreef speciaal voor de Friese uitgave drie nieuwe verhalen. Verder zitten er 38 al eerder verschenen verhalen in. Het boek werd woensdag gepresenteerd bij boekhandel Van der Velde in Leeuwarden.

Vertaler Anne Tjerk Popkema is blij dat hij mocht meewerken aan het boek. ''Tellegen is gewoon een van de betere schrijvers van Nederland." Voor uitgever Peter Boersma was het al langer een wens om werk van Tellegen in het Fries uit te brengen. "En dat hij ook nog drie nieuwe verhalen heeft geschreven om de andere verhalen beter aan elkaar te verbinden en dat Douwe Dijkstra allemaal nieuwe tekeningen erbij heeft gemaakt, maakt het echt tot een prachtig nieuw boek. Wij zijn er heel blij mee."

Tellegen was ook meteen enthousiast over het idee. Boersma: "Zijn werk is al in zoveel talen vertaald, het Hongaars, het Russisch. Maar hij zei tegen mij 'Fries staat nog op mijn lijstje'. Toen ik hem het boek liet zien, was zijn reactie echt van 'wow, dit ziet er wel heel mooi uit'." Tellegen was woensdag zelf ook bij de presentatie, maar wilde geen interviews geven.

(advertinsje)
(advertinsje)