Taxichauffeurs stemmen voor actievoeren in CAO-conflict

04 okt 2017 - 22:51
Foto: ANP

De acht taxichauffeurs die woensdagavond in Drachten bijeen kwamen om te praten over het CAO-conflict met de taxiwerkgevers, hebben unaniem voor actievoeren gestemd. Dat zegt bestuurder Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen district Noord. Ze konden stemmen voor een verlenging van een jaar van de huidige CAO met drie procent loonsverhoging of voor een verlenging ervan zonder loonsverhoging. Dat laatste is wat de taxiwerkgevers willen en een stem voor de eerste optie is dus een stem voor een ultimatum en daarna acties. Er zijn deze week op tien verschillende plaatsen in Nederland bijeenkomsten hierover.

"Om daadwerkelijk een ultimatum te stellen aan de werkgevers moet driekwart van de aanwezigen bij al deze vergaderingen voor acties stemmen. Dat weten we pas vrijdag, als alle samenkomsten zijn geweest. Als iedereen inderdaad voor het ultimatum stemt, stellen we een ultimatum tot en met 11 oktober. Als de taxiwerkgevers dan niet aan onze eis hebben voldaan, volgen er meteen acties. In de week van het ultimatum zullen we dan al nadenken over wat voor acties'', aldus De Bruine.

Groot was de opkomst niet, vindt ook De Bruine zelf. ''Maar dat lijkt wel een beetje taxichauffeur eigen. Ze hebben nog nooit gestaakt en zijn over het algemeen wat op zichzelf."

(Advertentie)
(Advertentie)