Dierendag: twee chihuahua's zoeken een baasje!

04 okt 2017 - 16:58

Het is 4 oktober, dierendag dus. Baasjes van honden, katten, konijnen, hamsters en parkieten zullen hun dieren op deze dag extra verwennen. Maar wat nu als een kat of hond geen baasje heeft? Het dierenasiel zit vol katten en honden en het valt niet altijd mee om daar een baasje voor te vinden. Omrop Fryslân bemiddelt bij het vinden van een baasje en werkt samen met De Wissel. Linda Colijn van de Leeuwarder dierenopvang zoekt een thuis voor Kenzo en Gizmo, twee chihuahua's, en deed een oproep op de radio.

Wie zoeken Gizmo en Kenzo?

De twee chihuahua's zijn samen binnengebracht. Ze zijn echt een setje en altijd bij elkaar. Ze liggen ook bij elkaar in de mand. Het duo maakt wel wat lawaai, vooral als ze overdag alleen thuis zijn. De vorige baasjes kregen daar klachten over van de buren. Het liefst mensen dus die vrijstaand wonen en die de dieren zo weinig mogelijk alleen laten. Een plek in een appartement, rijtjeshuis of huis met buren is ongeschikt.

Wie zijn Gizmo en Kenzo?

Het zijn allebei reutjes. Kenzo heeft lang haar en is ruim vijf jaar oud. Gizmo heeft kort haar en is vier jaar. Kenzo is een open en vrij hondje dat heel fleurig overkomt. Hij kent al een aantal commando's en je kunt goed contact krijgen. Mensen, honden en katten vindt hij prima. Gizmo is wat onzeker maar ook lief, is erg gehecht aan Kenzo en het liefst bij zijn vriendje. Gizmo kan bij wat grotere kinderen, geen jonge kinderen, en is wat afwachtend tegenover vreemden. Met honden en katten heeft hij geen probleem. Het duo moet geregeld aan een tuigje worden uitgelaten.

Schatjes

Femke de Walle is meteen verkocht als ze de hondjes ziet. "Het zijn schatjes." Volgens Linda van De Wissel is het een bijzonder duo. "Ze zijn graag bij elkaar en kunnen heel goed samen. We willen ze het liefst samen herplaatsen, maar als dat niet lukt dan apart, dat is beter dan dat ze nog maanden in het asiel moeten blijven. Ze zijn heel aanhankelijk en zitten graag op je arm of schoot."

Belangstelling?

Belangstellenden kunnen contact opnemen met De Wissel (058-2664300). Dat kan tussen 10.00-12.00 uur en tussen 14.00-17.00 uur. Woensdags en zondags is het asiel gesloten. Of stuur een bericht naar Omrop Fryslân via de app of op 06-20499199.

(advertinsje)
(advertinsje)