Werklozen aan de slag in de zorg na speeddate

04 okt 2017 - 15:51

Door een speeddate van drie zorginstellingen en de Dienst Noardwest Fryslân hebben vijf werklozen een baan gekregen. De speeddate was in Wooncentrum Almenum in Harlingen en er deden veertien mensen aan mee. Drie zullen aan de slag als huishoudelijk medewerker en twee anderen beginnen een opleiding om in de zorg te werken. Zij gaan een dag in de week naar school en drie dagen per week aan het werk op een locatie van de KwadrantGroep. De zorginstellingen waren zelf naar de sociale dienst gestapt, omdat zij moeilijk nieuwe medewerkers konden vinden. Daarna werd de speeddate georganiseerd. In korte gesprekjes konden de werklozen en de zorginstellingen kennismaken met elkaar.

Spannend

De Dienst Noardwest Fryslân blijft de werknemers en studenten nog een tijdje begeleiden. Rebecca Eijzenga van de dienst sociale zaken en werkgelegenheid: "Een deel van onze klanten voldoet niet aan alle profieleisen die door werkgevers worden gesteld. Door de speeddates leren de werkgevers deze potentiële werknemers zelf kennen in plaats van dat ze alleen op een CV worden beoordeeld." Voor de werkzoekenden is het nog wel wat wennen. Een van de studenten vertelt: 'Ik vind het best spannend om weer naar school te gaan. Ik ben bijvoorbeeld studieboeken gewend. Nu werkt alles digitaal!'.

De zorginstellingen en de dienst zijn tevreden. Thea de Boer, regiomanager KwadrantGroep: "Het is een mooie vorm in een goede samenwerking om werkzoekenden werk in de zorg te bieden. De eerste speeddate vond plaats in Harlingen, maar we zien ook mogelijkheden voor andere locaties in Noordwest-Fryslân. De aanpak is zeker voor herhaling vatbaar!"

(Advertentie)
(Advertentie)