Drie Friezinnen op de nieuwe Boerinnenkalender

04 okt 2017 - 15:09

Op de nieuwe Boerinnenkalender staan maar liefst drie Friezinnen. Ze zijn uitdagend gekleed, wonen op een boerderij en staan dus op de kalender. Irene Spoelstra uit Siegerswoude is een van die Friese vrouwen. "Ik was getipt door mijn neef en een paar vriendinnen, die vonden dat ik me moest opgeven. Het was net wat voor mij, zeiden ze. Ik dacht waarom niet en dus heb ik mij opgegeven. Het was superbijzonder. De fotoshoots waren leuk om te doen."

Droom komt uit

Irene heeft wel vaker fotoshoots gedaan. "Het is een droom die uitkomt. Het is lastig om in de modellenwereld te komen. Het is geen must om model te worden, ik zie wel wat er op mijn pad komt." Haar foto is gemaakt bij een biologische schapenmelkerij in Zwolle. "Welke maand ik ben, weet ik nog niet. Mijn voorkeur gaat uit naar juni, dan ben ik jarig en begint de zomer. Ik houd van de zomer."

De modellen zijn trots op hun agrarische afkomst, passie, manier van werken en familiebedrijven. De kalender wordt voor de zevende keer uitgegeven en er staan 15 vrouwen op. Er waren ruim 200 aanmeldingen. Tien van de twaalf provincies zijn vertegenwoordigd. Op vrijdag 6 oktober is de officiële presentatie.

(advertinsje)
(advertinsje)