Dierendag: kat Gizmo zoekt een baasje!

04 okt 2017 - 11:28

Het is 4 oktober, dierendag dus. Baasjes van honden, katten, konijnen, hamsters en parkieten gaan hun beesten op deze dag extra verwennen. Maar wat nu als een kat of hond geen baasje heeft? Het dierenasiel zit vol met katten en honden en om daar een baas voor te vinden, valt niet altijd mee. Omrop Fryslân bemiddelt bij het vinden van een baasje en werkt samen met De Wissel. Linda Colijn van de Leeuwarder dierenopvang zoekt een thuis voor Gizmo en doet een oproep aan luisteraars.

Wie zoekt Gizmo ?

Gizmo zoekt iemand die hem een rustig huishouden kan bieden, rust, ruimte en een regelmaat. Niet veel hectiek, veel stabiliteit en niet te veel mensen over de vloer. Niet met andere huisdieren. Gizmo heeft graag het rijk alleen en knuffelt alleen met zijn nieuwe eigenaar. Gizmo houdt niet van andere katten, dus niet in huis maar ook niet in de buurt. Daarvan raakt hij in de stress. Nieuwe situaties kan Gizmo spannend vinden en dan krijgt hij last van stress. Hij houdt niet van kinderen en ook niet van een drukke buurt. Hoe rustiger de buurt, hoe beter Gizmo zich voelt. Hij houdt van aandacht, knuffelen en lekker eten.

Wie is Gizmo ?


Gizmo is een mooie grote kater van zeven jaar. Het is een 'beauty' om te zien en hij heeft een lief karakter en is aanhankelijk. Hij houdt ervan om naar buiten te gaan om op avontuur te gaan. "Hij is speels en met zeven jaar niet oud, hij kan nog wel zeven jaar mee," vertelt Linda. "Het is echt een mensenkat, heel aanhankelijk. En ook mooi groot voor een gecastreerde kater. "De kat kwam in het asiel omdat zijn baasje een baby kreeg en daarvan raakte hij overstuur. "Hij vond dat heel vreemd en kon daar niet goed mee overweg."

Belangstelling?

Belangstellenden kunnen contact opnemen met De Wissel (058 -2664300). Dat kan tussen 10.00-12.00 uur en tussen 14.00-17.00 uur. Op woensdags en zondag is het asiel dicht. Of stuur een bericht naar Omrop Fryslân via de app of op 06-20499199.

In De Middei fan Fryslân komt Linda nog een keer langs met twee chihuahua’s die ook graag een baasje willen hebben.

(Advertentie)
(Advertentie)