Enthousiasme bij presentatie LF2018: "Het wordt fantastisch"

03 okt 2017 - 23:01

Met confetti en een groot aanbod aan optredens zijn dinsdag op het Gouverneursplein in Leeuwarden de plannen voor Leeuwarden-Fryslân 2018 gepresenteerd. Een groot aantal organisaties die projecten organiseren in het jaar van culturele hoofdstad kreeg de kans het publiek bij te praten. Ook waren er optredens van onder andere zangeressen Nynke Laverman, Elske DeWall en acteur Peter Tuinman.

De organisatie heeft veel zin in het culturele jaar, en daarna. LF2018-directeur Tjeerd van Bekkum: "Waar ik naar uitkijk is dat het niet ophoudt na 2018, maar dat het doorgaat. We hebben ook geen sluiting, maar een ReOpening. We zetten ons internationaal op de kaart, en we vertellen alle Europeanen 'kom naar Fryslân.' Er zijn zometeen wel duizend redenen om naar Fryslân te komen. Maar boven alles zeg ik tegen iedereen hier: zonder jullie kunnen wij niet beginnen."

Bij de presentatie waren natuurlijk verscheidene prominenten aanwezig, zoals commissaris van de Koning Arno Brok, en zij reageerden enthousiast. "Voor ons is het een prachtige gelegenheid om Europa te laten zien wat wij met cultuur kunnen doen in onze provincie. Van Escher tot Mata Hari, er is een groot scala aan zaken, en iedereen kan ervan genieten." Wethouder Sjoerd Feitsma dacht even terug aan het moment dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad werd. "Ik moet terugdenken aan vier jaar geleden, toen stonden er ook duizenden mensen op het plein. Ik ben heel blij om opnieuw zoveel mensen te zien."

Het publiek, dat eerst misschien wat kritisch was, liet positieve geluiden horen bij de presentatie. "Het programma dat er nu ligt is wel heel mooi. Er zit heel veel in voor heel veel mensen" en "Het wordt vast wel wat", zei een Leeuwarder. Een andere bezoeker ziet 2018 helemaal zitten: "Het wordt fantastisch!"

Het volledige programma van Leeuwarden-Fryslân is na te lezen op de website 2018.nl Het wordt ook verspreid via de huis-aan-huisbladen in Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)