Conflict appartementencomplex The Block lijkt voorbij

03 okt 2017 - 12:02

Er lijkt een einde te komen aan de strijd tussen de huurders in appartementencomplex The Block en verhuurder Bakkers-Hommen Waerdevast uit Eindhoven. De beide partijen hebben een schikking getroffen. In totaal gaat het om een bedrag van 160.000 euro dat de verhuurder moet uitkeren aan de huurders, zo laat een woordvoerder weten. Dit betekent dat iedere huurder zo'n 2000 euro krijgt. Daarmee vervallen alle juridische aanklachten. Het is echter onduidelijk of de landelijke huurcommissie nu nog een uitspraak gaat doen.

De problemen bij de appartementen van The Block aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden worden volgens de verhuurder van het gebouw veroorzaakt door een verkeerde planning. Bakkers-Hommen Waerdevast heeft een conflict met zo'n zeventig huurders in het gebouw omdat er veel dingen mis zouden zijn. Zo zouden liften niet werken, is de afwerking niet goed, en zijn er een aantal zaken niet opgeleverd die wel waren afgesproken.

Een onafhankelijke controleur heeft het gebouw bekeken en kwam tot de conclusie dat de huurders door die gebreken veel minder huur hadden moeten betalen. Begin september werd er door de landelijke huurderscommissie op een speciale zitting in het provinciehuis in Leeuwarden gepraat over de problemen.

(advertinsje)
(advertinsje)