Bus vol jonge leden minderheden komt aan in Leeuwarden

02 okt 2017 - 22:52

Een bus vol met 26 jongeren uit verscheidene Europese minderheidstaalgebieden komt dinsdagochtend aan in Leeuwarden. De jongeren reizen heel Europa door in die bus om aandacht te vragen voor mensen die een minderheidstaal spreken. En voor het burgerinitiatief Minority Safepack, dat aandacht vraagt voor de bescherming van mensen die een minderheidstaal spreken.

Friezen

Ook Friese jongeren zijn bij deze bustour betrokken. Het FYK (jongerenvereniging Frysk Ynternationaal Kontakt) organiseert dinsdag allemaal activiteiten in Leeuwarden. Zo komen de gasten in contact met Leeuwarders bij een stadswandeling, zal er om 13.30 uur actie worden gevoerd voor het Minority Safepack, is in Tresoar een meet and greet met de internationale deelnemers en wordt er 's avonds gegeten en daarna geborreld. Ook zullen zij een bezoek brengen aan de programmabekendmaking van LF2018.

Reis

De bustour is op 30 september gestart in Berlijn en heeft al verscheidene regio's bezocht, zoals bijvoorbeeld de Noordfriezen in Duitsland. Op woensdag rijdt de bus met alle deelnemers naar de volgende regio waar een minderheidstaal wordt gesproken: België. Vanaf daar reist de bus naar onder andere Straatsburg, Zwitserland, Italië, Tsjechië en uiteindelijk komt de groep op 8 oktober weer aan in Berlijn, het eindpunt. De groep jongeren hoopt in de tussentijd zoveel mogelijk andere jongeren te hebben bereikt.

Trefwoorden: 
FYK taalminderheden Europa
(advertinsje)
(advertinsje)