Sneker bedrijf legt bijzondere tuin aan in Amsterdam

02 okt 2017 - 20:57

Tuin- en landschapsarchitectenbedrijf Donkergroen uit Sneek heeft in Amsterdam een bijzondere tuin aangelegd. De tuin bij het hoofdkantoor van de ABN/AMRO aan de Zuidas is volledig gemaakt volgens een circulair concept. Er mag niets verloren gaan en alles wordt opnieuw gebruikt. Dat betekent duurzaam en zonder afval. De tuin past bij het gebouw van ABN/AMRO welke opzet ook duurzaam is.

In de tuin staan banken van eikenhout uit Nederland op een onderstel van oude fietsen die uit een fietsopslag in Amsterdam komen. De stenen paden in de tuin bestaan uit kasseien uit België die daar afgedankt zijn. Ze zijn vergelijkbaar met de stenen op de wielerroute Parijs-Roubaix. De bloemen en planten zijn zo samengesteld dat ze bijna het hele jaar bloeien. Dat is ook goed voor de bijen die daar hun thuis vinden. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor de toiletten in het gebouw. Alle muren zijn met planten bekleed voor de afvang van CO2 en isolatie en koeling. En zo zijn er veel meer zaken. Over bijna alles is nagedacht om er voor te zorgen dat niets verloren gaat en er geen milieuvervuiling is.

Directeur Anja Kanters van Donkergroen is ervan overtuigd dat deze wijze van werken de toekomst heeft en ook rendabel is. Het bedrijf zet sinds 2015 steeds meer in op een circulaire aanpak.

Trefwoorden: 
circulaire tuin Donkergroen
(advertinsje)
(advertinsje)