Skûtsjeschipper Douwe Visser: "Niemand is onmisbaar"

02 okt 2017 - 19:40

Douwe Visser stopt na dertig jaar als schipper van de Sneker Pan met een gerust hart. Dat zegt hij in het programma Weistra op Wei op Omrop Fryslân Radio. Zoon Jappie neemt het roer over van zijn vader, zo werd zondag bekend gemaakt. "Niemand is onmisbaar. Ik heb dingen goed gedaan en dingen fout. Zo zal dat met Jappie ook gaan. Voor mij is het nu tijd om te stoppen. Nu kunnen mijn vrouw Hetty en ik nog andere dingen doen. Er is ook nog een leven naast het skûtsjesilen. Daar willen we ruimte voor in het hoofd", zegt vader Visser.

Jappie kijkt er naar uit. "Natuurlijk is het ook heel spannend. Mijn vader heeft veel bereikt." Douwe Visser werd negen keer kampioen. Jappie: "Maar ik begin met een schone lei. Een frisse start. En ik hoop dat anderen dat ook zo zien." De bemanning was eerst verrast, maar kan goed met de keuze leven. "Die willen er met mij ook wat van maken. Garantie is er nooit, maar ik zal mijn best er voor doen."

Douwe zit aankomende zomer niet op het schip. Hij zal toeschouwer zijn. "Wij willen het natuurlijk wel heel graag zien. Maar verder zal ik Jappie niet voor de voeten lopen. Hij heeft talent en goede wil genoeg."

(advertinsje)
(advertinsje)