5 tips: wat kunnen kinderen donderdag doen

02 okt 2017 - 19:25

Leerkrachten van Friese basisscholen staken donderdag. Ze vinden onder andere dat er te weinig docenten zijn en dat de werkdruk hoog is. Ze willen dat de nieuwe regering daarom 900 miljoen euro voor salaris en 500 miljoen voor het verminderen van de werkdruk vrijmaakt.

Dat betekent dat alle kinderen donderdag vrij zijn. Wat kunnen ze allemaal doen op deze extra vrije dag? Hier een paar tips.

1. Speelparadijzen

Hartstikke mooie speeltoestellen op allerlei verschillende locaties in Friesland, zoals Sanjesfertier in De Westereen en Speelbos in Joure. Dan zijn er nog twee speelhallen die speciale aanbiedingen hebben voor de vrije donderdag. Monkey Town in Wolvega is speciaal extra open gegaan en Duinen Zathe in Appelscha geeft alle kinderen korting.

2. Ga naar het bos

Woon je dichtbij het bos of zijn je ouders donderdag ook vrij? Zoek dan lekker het bos op! De herfstkleuren en vallende bladeren zorgen natuurlijk al voor een hoop plezier. Je kan je lekker in de bladeren verstoppen, verzamel ze in een boek of gooi ze op je ouders. Daarnaast kan je ook mooi in bomen klimmen of gewoon een stukje lopen.

3. FIFA 18 kapot spelen

Het was groot nieuws vorige week, de nieuwe FIFA is uit. Het spel heeft al genoeg relaties kapot gemaakt, mensen uit hun slaap gehouden of voor woede uitbarstingen gezorgd. Toch blijft het een mooi spel, wat nu zelfs professioneel wordt gespeeld. Als je donderdag gewoon de hele dag FIFA 18 speelt, heb je een heerlijke dag en tegelijkertijd werk je aan je carrière. Claim de televisie, zorg voor voldoende eten en drinken en kom daarna niet meer van je plek af. Dan ben je aan het eind van de dag de online Ronaldo.

4. Netflixen

Wil je binnen zitten, maar heeft je broertje of zusje de televisie al in gebruik om een FIFA-prof te worden? Geen zorgen, pak je laptop, tablet of telefoon en ga de hele dag Netflixen! Je kan ervoor kiezen om een serie te kijken, maar het is een grotere uitdaging om gewoon heel Netflix uit te kijken. Alles. Jammer genoeg kan dat niet in één dag. Daarom is het goed nieuws dat de leraren weer gaan staken als er na donderdag niets verandert. 

Tips op Netflix

Star Wars. Bijna alle films uit een heelal ver, ver weg staan op de streamingsite. Je kan je mooi voorbereiden op het aankomende deel 8, The Last Jedi dat in december uitkomt. Jammer genoeg is deel 7, The Force Awakens er onlangs afgehaald. De zeven films die er nog wel op staan, moeten echter wel voldoende zijn voor één dag.

SpongeBob. De SpongeBob film staat op Netflix, ja echt waar! Je mag je toch wel afvragen waarom je deze kaskraker nog niet gezien hebt.

Marvel. Er staan voldoende films én series van Marvel op Netflix. Komen de namen Thor, Daredevil, The Hulk of The Defenders je niet bekend voor? Hoog tijd voor een marathon.

5. Buitenspelen

Heb je nog ambities om echt profvoetballer te worden of houd je er gewoon van om met vrienden buiten te spelen? Ga naar buiten! Volgens Piet wordt het vijftien graden met een drupje regen, maar ook een lekker zonnetje. Mensen zijn niet van suiker, dus neem de regen op de koop toe en geniet van de zon voordat die weer vier maanden verdwijnt. 

Natuurlijk is er veel meer te doen dan alleen deze tips, wat vooral belangrijk is, is dat je van deze dag geniet. Of dat nu binnen of buiten is, maak er het beste van, je weet nooit wanneer je volgende extra vrije dag is.

(advertinsje)
(advertinsje)