Oud-presentator Dick Passchier overleden in Kollum

02 okt 2017 - 15:38
Foto: ANP

Oud-televisiepresentator Dick Passchier is overleden in zijn woonplaats Kollum. Passchier heeft ook in Engwierum gewoond. Oorspronkelijk kwam hij uit Dordrecht. Passchier was bekend van de grote live-shows die hij vanaf halverwege de jaren '60 presenteerde bij de NCRV, zoals Zeskamp, Spel zonder grenzen, Tweekamp en Stedenspel. Hij maakte in 1965 zijn televisiedebuut met het spelletjesprogramma Interland vanuit Brussel. Verder was hij bekend als panellid van Zo Vader, Zo Zoon.

Ook verzorgde hij tussen 1973 en 1980 het commentaar op het jaarlijkse defilé op 30 april voor koningin Juliana op Paleis Soestdijk en deed hij dat in 1981 bij de eerste Koninginnedagviering met koningin Beatrix en prins Claus.

De KRO-NCRV zegt in een reactie: "Wij zijn hem dankbaar voor wat hij voor de NCRV en de Nederlandse televisie heeft betekend. Wij wensen zijn familie sterkte bij dit verlies.''

Passchier overleed afgelopen vrijdag onverwacht. Hij is 84 jaar oud geworden. Zijn uitvaart heeft maandag in besloten kring plaatsgevonden.

(advertinsje)
(advertinsje)