Politie zoekt verdachten van schietpartij in Dronryp

02 okt 2017 - 09:07

Bij een schietincident bij een huis aan de Dotinga Tún in Dronryp is maandagochtend een bewoner zwaargewond geraakt. De melding kwam even na achten binnen bij de politie. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is na de schietpartij een auto met twee verdachten met bivakmutsen op gevlucht. Ze hebben meerdere keren op de man geschoten. Een vrouw en twee kinderen in de woning kwamen met de schrik vrij.

Er is kort na de schietpartij een brandende auto aangetroffen aan De Seine in Deinum, dichtbij het treinstation. De politie onderzoekt of dit met de schietpartij heeft te maken en is een zoekactie gestart naar de verdachten. De politie doet sporen- en buurtonderzoek en de recherche is ook aanwezig.

Volgens de politie wijst alles er op dat de uitgebrande auto in Deinum door de verdachten is gebruikt. De auto was gestolen en de kentekenplaten waren weggehaald. De politie onderzoekt of de verdachten met een andere auto zijn verdergegaan of dat ze de trein hebben gepakt.

Volgens buurtbewoners heeft de politie anderhalf jaar geleden een inval gedaan in de woning waar de schietpartij was. Een buurtbewoner werd wakker van het hondengeblaf en stemmen en een ambulance. "Ik ken hem niet echt persoonlijk, maak weleens een praatje met hem. Het is een vriendelijke man, die altijd groet. Hij bemoeit zich niet echt met de buurt." Toen de man naar buiten ging om te zien wat er aan de hand was, zag hij allemaal politieagenten. "De straat was afgezet."

(advertinsje)
(advertinsje)