SC Heerenveen verliest thuis met 4-0 van Ajax

01 okt 2017 - 19:57

SC Heerenveen is er zondagmiddag niet in geslaagd om van Ajax te winnen. De Amsterdammers wonnen in het Abe Lenstrastadion met 4-0 van Heerenveen. Het betekende het eerste verlies dit seizoen voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel. Heerenveen had meer verdiend, maar koopt daar niets voor.

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen kregen de Feansters de eerste grote kans van de wedstrijd, maar spits Reza Ghoochannejhad kopte net naast het doel van keeper André Onana. Een paar minuten later onderschepte Martin Ødegaard een te korte terugspeelbal van David Neres, maar de Noorse aanvaller vergat de kans te verzilveren.

Na een halfuur schoot Goochannejhad op de paal, net als aanvoerder Stijn Schaars even later uit een vrije trap. Heerenveen was dicht bij de openingsgoal, maar tegen de verhoudingen in kwam Ajax op voorsprong. De Braziliaan Neres kwam alleen op doelman Martin Hansen af en schoof de bal in eigen doel. Amper van de schrik bekomen zag Heerenveen dat diezelfde Neres er zelf 2-0 van maakte. Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Tweede helft

Na vijf minuten in de tweede helft kwam Heerenveen goed weg: Donny van de Beek raakte de lat. Daarna ging Heerenveen op zoek naar de aansluitingstreffer. Yuki Kobayashi was dichtbij, maar oNana kon de knal van de Japanner net uit het doel houden. Een kwartier voor tijd gooide Ajax de deur op slot: oud-Heerenveenspeler Lasse Schöne verzilverde een strafschop, 3-0.

Invaller Henk Veerman was tien minuten voor tijd dichtbij de eretreffer, maar zijn schot ging net voorlangs. Aan de andere kant was het net later wel raak. Maximiliaan Wöber maakte uit de kluts het vierde doelpunt voor Ajax. Door het verlies zakte Heerenveen van plaats twee naar plaats vijf op de ranglijst.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen Ajax voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)