Streppel: "Hij mocht er vandaag niet in"

01 okt 2017 - 19:37

SC Heerenveen verloor zondagmiddag van Ajax. In het Abe Lenstra Stadion werd het 4-0 voor de Amsterdammers. "Geflatteerd", vond Heerenveentrainer Jurgen Streppel. De thuisclub kreeg vooral in het eerste bedrijf veel kansen, zag ook Streppel. "We hebben de mogelijkheden gehad, maar hij mocht er vandaag niet in", stelde hij in een gesprek met Arjen de Boer.

Het was voor het eerst dit seizoen dat Heerenveen in competitieverband een wedstrijd verloor. Dat had niet gehoeven, vond verdediger Kik Pierie. "Zij scoren uit het niets twee keer, terwijl wij daarvoor drie keer de paal raakten. Als die van ons erin gaan, krijg je een heel andere wedstrijd." Pierie stond tegenover oud-Heerenveenspeler Klaas-Jan Huntelaar. "Dat was heel leerzaam. Hij is natuurlijk niet zomaar een spits." Pierie was het eens met zijn trainer en vindt "dat 4-0 onterecht is."

Huntelaar kwam op bezoek bij zijn oude club zelf niet aan scoren toe, maar was wel belangrijk met twee assists. "Natuurlijk is het leuk om zelf te scoren, maar het resultaat is het meest belangrijk." Ook ging de spits even in op zijn terugkeer: "Het was leuk om even terug te zijn. Ik heb een mooie tijd gehad in Heerenveen en werd goed ontvangen."

(Advertentie)
(Advertentie)