VC Sneek verliest strijd om supercup van Sliedrecht Sport

30 sep 2017 - 22:54

De volleybalvrouwen van VC Sneek hebben de strijd om de supercup in en tegen Sliedrecht Sport verloren. In een spannend duel werd het 3-2 (22-25, 25-21, 29-27, 16-25 en 15-11) voor de thuisploeg. Het was de eerste keer dat het duel om de supercup niet op neutraal terrein, maar bij de kampioen van afgelopen jaar werd gespeeld.

Goed blok

In de eerste set stond Sneek steeds een of twee punten voor. Vooral het blok van de Sneker vrouwen maakte indruk. Sliedrecht kwam aan het einde van de set nog wel terug, maar verder dan 22-22 liet Sneek het niet komen. In de tweede set zag het er lang naar uit dat de Sneker vrouwen konden doordrukken. Ze hadden lang een kleine voorsprong, maar aan het eind van de set ging het mis. Na een voorsprong van 20-18 maakte de ploeg van Petra Groenland nog maar een punt. Zodoende kon Sliedrecht de spanning in de wedstrijd houden en de 1-1 op het scorebord zetten.

Spanning

Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Dat had als resultaat dat er veel spanning was in de wedstrijd, omdat het verschil tussen beide ploegen erg klein was. Ook in de tweede set kon geen van beiden het verschil maken en pas op 29-28 viel de beslissing door een prima blok van Sliedrecht. Sneek wilde niet van opgeven weten en had al snel een gaatje te pakken in de vierde set. Dat konden ze vasthouden en dus moest een vijfde set de beslissing brengen.

Beslissende vijfde set

In de vijfde set was het de thuisploeg die als eerste het initiatief pakte. Sliedrecht Sport pakte een paar punten voorsprong, en dat was genoeg. Zo ging de supercup naar de vrouwen van de landskampioen uit Sliedrecht.

Trefwoorden: 
VC Sneek Supercup volleybal
(Advertentie)
(Advertentie)