UNIS Flyers begint bekercompetitie met winst op Tilburg

30 sep 2017 - 22:25
Foto: Martin de Jong

De UNIS Flyers zijn de nationale bekercompetitie goed begonnen. Op Thialf werd er met maar liefst 8-1 gewonnen van de Tilburg Trappers. De grote man aan de kant van de Flyers was Marco Postma die vier keer scoorde.

Prima start

De Flyers begonnen sterk. In de eerste periode was het Marco Postma die de 1-0 maakte. Nog geen minuut later vloog ook de 2-0 erin toen Bouten kon scoren via een assist van Janssen. Tilburg deed wat terug na slechte communicatie achterin bij de Flyers. Adam Bezak bracht het verschil net voor de rust weer terug naar twee zodat de tussenstand 3-1 was.

Uitblinker Postma

Halverwege de tweede periode maakte Postma zijn tweede van de avond. Verder moest keeper Honebeeke van de Flyers een paar keer ingrijpen, maar hij deed dat prima. Het spel ging daarna op en neer en was voor de toeschouwers in Thialf leuk om te zien. In de derde periode liepen de Flyers verder uit door goals van de Fin Pippo Limnell, Kevin Nijland en nog twee goals van uitblinker Marco Postma.

Minuut stilte

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Odette Noom. Zij was getrouwd met Marc Koperdraad en samen hebben zij veel betekend voor voornamelijk het jeugdijshockey in Heerenveen.

(Advertentie)
(Advertentie)