Sneek Wit Zwart wint Friese Derby tegen VV Heerenveen

30 sep 2017 - 22:15
Logo VV Snits Wyt Swart - Foto: Omrop Fryslân

Sneek Wit Zwart heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van VV Heerenveen. De wedstrijd zat vol strijd en spanning, maar het niveau was niet al te hoog. Gerben Visser was de matchwinnaar in de Friese derby in de zondag hoofdklasse, die zaterdagavond al werd gespeeld.

Penalty

Gedurende het eerste kwartier is het initiatief voor de thuisploeg, maar dat levert niet veel op. VV Heerenveen kwam beter in het duel, en na een half uur kregen de Heerenveners een penalty. Keeper Klaas Boersma werd de grote held van Sneek door de inzet van Peter de Vries te pakken. Nog geen minuut later was er aan de andere kant van het veld een grote kans voor Van der Pol, maar de Sneker had het vizier niet op scherp staan. Ook een schot van Kuiper van Heerenveen ging maar net naast. Zodoende staat het bij de rust 0-0.

Frommelgoal

Na zes minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Gerben Visser frommelde de bal uit een vrije trap achter keeper Justin van der Dam, die de bal nog wel raakte. Beide ploegen kregen daarna nog wel kansen, maar er kwamen geen doelpunten meer in Sneek. Sneek Wit Zwart staat na de tweede overwinning van het seizoen op de zesde plaats met zeven punten, maar de andere ploegen in de hoofdklasse spelen zondag pas. Heerenveen blijft door de nederlaag laatste met een punt.

(Advertentie)
(Advertentie)