'Lekkum Leeft' moet verenigingsleven boost geven

30 sep 2017 - 19:50

Ondanks het slechte weer hebben de dorpen Lekkum, Miedum en Snakkerburen zaterdag een speciale informatiemarkt georganiseerd. Doel is om het verengings- en bedrijfsleven in de dorpen een boost te geven. Het afnemende verenigingsleven in de dorpen heeft veel te maken met de afname van het aantal bestuursleden. Met het in contact brengen van zowel bedrijven als verenigingen met de inwoners van de Leeuwarder wijk Blitsaerd en de drie dorpen hopen de organisatoren dat tegen te gaan.

Dorpsbelang

Het evenement kreeg financiële steun van het dorpsbelang. Ook het ondernemingsfonds, dorpshuis en het Iepen Mienskipsfûns droegen bij aan 'Lekkum Leeft'. Bedrijven of verenigingen konden vandaag gratis een beroep doen op een kraam. Verenigingen als de havencommissie, ijsclub, kaatsvereniging Reitsje Him, maar ook kleine bedrijven konden zichzelf presenteren.

Het aantal bezoekers viel door het natte weer wat tegen, maar toch is de organisatie tevreden met het evenement. Het zal echter waarschijnlijk geen vervolg krijgen. ''We wilden een keer wat betekenen voor de dorpen, verenigingen en bedrijven en deze in contact brengen met de inwoners. We hopen dat dit gaat helpen'', zo zegt een van de initiatiefnemers, Frans Romkes.

Trefwoorden: 
Lekkum Leeft Lekkum
(advertinsje)
(advertinsje)