Trainer Dijkhuizen: "Cambuur had geen grip op de wedstrijd"

30 sep 2017 - 09:19

Trainer Marinus Dijkhuizen van SC Cambuur was matig te spreken over de prestaties van zijn ploeg vrijdagavond. In het thuisduel tegen RKC Waalwijk, de een-na-laatste van de Jupiler League, kwamen de Leeuwarder niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. "We hadden een veel te laag tempo en met name in de tweede helft te veel balverlies. Daardoor kregen we geen grip op de wedstrijd. Er waren te veel jongens niet goed vandaag", aldus Dijkhuizen.

Issa Kallon scoorde voor de Leeuwarders. Hij baalde er flink van dat er niet meer in zat tegen RKC. "Zij scoren een lullige goal en daar moeten wij weer op reageren. We creëerden nog wel kansen daarna, maar helaas ging de bal er niet in."

Voor Cambuur is het dus uitkijken naar de volgende uitwedstrijd, volgende week tegen FC Emmen en blijft het nog even wachten op de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Toch staat Dijkhuizen het liefst in het thuisstadion. "Ik speel liever thuis. De supporters waren geweldig en de sfeer was goed, ondanks dat we matig speelden."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)