Website Slachtemarathon klaar voor online verkoop kaarten

29 sep 2017 - 23:16
In eardere edysje fan de Slachtemaraton, finish yn Raerd - Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

De website van de Slachtemarathon is helemaal klaar voor de online kaartverkoop die zaterdag van start gaat voor de mensen die niet vriend zijn van de Slachte. Dat zegt voorzitter van de Slachtemarathon Anne Jochum de Vries. Vorige week zaterdag ging de verkoop open voor de vrienden van de Slachtemarathon: toen kon de website van de organisatie de vraag niet aan en werd de verkoop uitgesteld tot zondag.

"Wij zijn ondertussen achter de technische redenen waarom het afgelopen week misging. De server had niet genoeg bandbreedte, dus morgen werken we vanuit een hele andere server. Deze kan 10.000 bezoekers per minuut aan, dus dat moet goed komen. Verder zat er een foutje in het script van het inschrijfformulier, waardoor personen werden verwisseld. Dat is er nu ook uitgehaald. Maar dat moet ook, want wij verwachten morgen natuurlijk een nog grotere drukte dan afgelopen zaterdag, omdat tijdsdruk nu ook een rol speelt. De vrienden hadden een week tijd en alle ruimte omdat er genoeg kaarten waren. Maar nu raken de kaarten op natuurlijk en gaat het ook om de mooiste starttijden", zo zegt De Vries. Er zijn ondertussen zo'n 2000 kaartjes verkocht.

De Slachtemarathon van 2018 duurt twee dagen, en is in totaal 91 kilometer lang. Het gaat om een extra editie in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018.

(Advertentie)
(Advertentie)