Ophef om zelfmoordspel van Drachtster huisarts

29 sep 2017 - 22:27
selsmoard kaartspul - Foto: www.zelfmoordspel.nl

De directeur van 'Hulplijn 113 Zelfmoordpreventie' Jan Mokkenstorm vindt het zelfmoordspelletje dat de Drachtster huisarts Wil Witting heeft bedacht helemaal niets. "Het is een macabere gang van zaken", zegt de psychiater tegen RTL Nieuws.

Witting bedacht het kaartspel om zelfmoord bespreekbaar te maken. Je wint het spel als het je lukt om zelfmoord te plegen. Je tegenstanders zetten alles op alles om je tegen te houden. Volgens Mokkenstorm is dat niet volgens de richtlijnen voor het omgaan met personen met zelfmoordgevoelens.

Zo denkt hij dat mensen die zelfmoord willen plegen zich hierdoor misschien onbegrepen, een last en neergehaald voelen. Ook denkt hij dat het zelfmoord misschien wel gewoon laat lijken. "Als je een spel maakt dat je wint door zelfmoord te plegen, kan dat het normaliseren."

Witting staat niet zo te kijken van de kritiek, laat hij de nieuwssite weten. Volgens hem is een onderbuikgevoel de eerste reactie van elk, maar maakt het spelletje zelfmoord echt niet normaal en zet het juist aan tot goede discussie.

Trefwoorden: 
zelfmoordspel Wil Witting
(Advertentie)
(Advertentie)