Gelijkspel SC Cambuur tegen RKC Waalwijk

29 sep 2017 - 22:11

Sportclub Cambuur moet nog even wachten op de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De Leeuwarders speelden vrijdagavond in het eigen Cambuur Stadion gelijk tegen RKC Waalwijk, de nummer een-na-laatst van de Jupiler League. Het werd 1-1. Voor de Leeuwarders scoorde Issa Kallon.

Regen

In de stromende regen kwam Cambuur het sterkst uit de startblokken, maar tegen de verhouding in was het RKC dat na 22 minuten op 1-0 kwam door een goal binnenkant paal van Johan Voskamp. Uitblinker Issa Kallon bracht Cambuur in de 44e minuut op gelijke hoogte, door een een-op-een situatie keeper Etienne Vaessen te passeren. Marvin Peersman kreeg op slag van rust nog een geweldige kans op de 2-1, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Rode kaart

In de tweede helft kregen Kevin van Kippersluis en Peersman al snel een gele kaart, terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam. Cambuur had moeite met het verdedigende spel van RKC en kon daardoor maar moeilijk kansen creëren. Toen Mohamed Mezghrani in de 78e minuut van het veld werd gestuurd met een rode kaart voor een buitensporige tackle op Justin Mathieu, leek Cambuur meer ruimte te krijgen om door de RKC-defensie te komen. Cambuur zette alles op alles om de winnende treffer te maken, maar tot een doelpunt kwam het niet meer, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Cambuur heeft nu 9 punten uit zeven duels en staat daarmee op de 10e plaats in de Jupiler League.

(advertinsje)
(advertinsje)