Bewoners Zeebuurt in Lemmer krijgen inspraak in plannen

28 sep 2017 - 22:36

Wat er precies met de Zeebuurt in Lemmer gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Woningcorporatie Lyaemer Wonen is van de plan de huizen op en om de Zuiderzeestraat te renoveren of te slopen en vervolgens opnieuw te bouwen. De mening van bewoners speelt een belangrijke rol in de besluitvorming, maar de bewoners zijn het nog niet eens.

In juli hebben de buurtbewoners handtekeningen aangeboden aan woningbouwvereniging Lyaemer Wonen. Ze hopen daarmee de sloop van hun huurhuizen te keren. Concrete plannen tot het slopen van de woningen heeft Lyaemer nog niet, maar volgens Henk Haitsma - de initiatiefnemer van de actie - lijkt het die kant wel uit te gaan. In totaal gaat het om honderd huizen van circa zeventig jaar oud.

Bij de voorlichtingsavond in MFC Het Baken heeft Lyaemer Wonen vier verschillende scenario's aangeboden. Daarin kan gekozen worden voor verschillende renovatievarianten of sloop en nieuwbouw. De komende periode kunnen de bewoners hun voorkeur uitspreken. In november wordt er een definitief besluit genomen.

Trefwoorden: 
Lemmer Zeebuurt
(Advertentie)
(Advertentie)