Zes miljoen extra voor kruispunten op Westergoawei

28 sep 2017 - 20:28

De provincie trekt zes miljoen euro extra uit voor de aanpak van de gevaarlijke kruispunten aan de Westergoawei boven Bolsward, dat is woensdagavond door Provinciale Staten besloten.

De Westergoawei Werkgroep, die zich al zes jaar lang inzet voor het verbeteren van de kruispunten, is hier ontzettend blij mee. Vier jaar geleden werd er vijftien miljoen euro begroot voor het aanpakken van de kruispunten, maar bij de coalitiebesprekingen twee jaar geleden werd dat bedrag naar twaalf miljoen euro verlaagd. "En dat was te weinig om de punten goed aan te pakken. Er moesten een soort van tunnels komen en dat kon met dit budget niet," zegt Johannes Herder, voorzitter van de werkgroep. Nu is er na aandringen van de werkgroep dus toch weer besloten om het bedrag te verhogen. Dit keer maar liefst tot een bedrag van achttien miljoen euro. "Unaniem. Iedereen stond achter het besluit. We zijn ontzettend blij! Ik heb Sietske Poepjes meteen een whats-appje gestuurd. Zij heeft ons al die jaren enorm gesteund en geholpen."

Wommels Noord, Burgwerderhoek en Bolsward Noord

Het gaat om de kruispunten Wommels Noord, Burgwerderhoek en Bolsward Noord. Herder: "De Westergoawei zal wat hoger komen te liggen, zodat er redelijk ondiepe tunnels onderdoor kunnen. Die zijn namelijk goedkoper qua aanleg. Alle studies en bodemonderzoeken zijn al uitgevoerd, dus ik hoop dat de eerste schep snel de grond in gaat."

(Advertentie)
(Advertentie)