Mosken covert 'Soan' van Adri de Boer

28 sep 2017 - 19:55

In de muziekrubriek van Fryslân Hjoed daagt Raynaud Ritsma Friese artiesten uit om een nummer uit de Fryske Top 100 te coveren. Vorig jaar zijn onder andere 'It Woanskip' door Elkse de Wall en 'Cliffs of Moher' door Iris Kroes gecoverd. Dit keer is het aan de band Mosken om een nummer aan te pakken. Zij besloten voor een van de bekendste nummers van Adri de Boer te kiezen, namelijk 'Soan'.

Uitdaging

De band Mosken bestaat uit Bert Steeman, Sjoerd van Kammen, Jelte Rijpkema, Ronald van Oudenalker en Joop Visser. Het was voor de vijf mannen een hele uitdaging om het nummer na te maken.

'Soan'

Het nummer 'Soan' is bekend geworden door het 'Frysk sjongfestival Liet' in 1998. Na acht keer lukte het Adri de Boer eindelijk om te winnen. Giny Bastiaans heeft het nummer geschreven naar aanleiding van de moord op Meindert Tjoelker in september 1997. De Boer heeft zelf de muziek voor dit nummer geschreven. Hij ging achter de piano zitten en na slechts drie minuten spelen, was het nummer klaar. Wat dit nummer extra speciaal voor hem maakte, was dat hij zelf toendertijd net vader geworden was.

In Fryslân Hjoed zingt Adri de Boer het originele nummer en gaat Raynaud Ritsma met Mosken op pad om te luisteren naar wat de heren van het liedje gemaakt hebben.

Trefwoorden: 
Mosken Adri de Boer Soan
(Advertentie)
(Advertentie)