Dijkhuizen: ''We moeten even over een drempeltje heen''

28 sep 2017 - 14:07

Karim Rossi en Matthew Steenvoorden ontbreken vrijdag bij SC Cambuur, dat het thuis moet opnemen tegen RKC Waalwijk. Rossi is geblesseerd aan zijn enkel en Steenvoorden is geschorst. Het tweetal wordt vervangen door Martijn Barto en Omar El Baad. De Leeuwarders gaan tegen RKC op jacht naar de eerste thuisoverwinning. "Ik heb wel het idee dat we even over een drempeltje heen moeten", legt trainer Marinus Dijkhuizen uit. "We hebben wat goed te maken, want we hebben tot nu toe te weinig laten zien thuis." Dijkhuizen kan ook niet beschikken over de geblesseerde Darren Rosheuvel, Alvin Daniels en Xander Houtkoop.

''Stugge ploeg''

Tegenstander RKC presteert dit seizoen niet goed. De Waalwijkers staan op de een na laatste plaats in de Jupiler League. Toch kregen ze in zes wedstrijden nog maar acht goals tegen. Dat geeft volgens Dijkhuizen aan dat ze de zaken verdedigend goed op orde hebben. "Het is een stugge en verdedigende ploeg. Ik hoop dat we ze kapot gaan spelen. Ik verwacht dat ze zich ingraven, dus we zullen soms geduld moeten hebben."

De Belgische middenvelder Mathias Schils heeft wat goed te maken tegenover het thuispubliek. In de laatste wedstrijd in het Cambuur Stadion liep Schils tegen een domme rode kaart aan. Hij denkt ook dat zijn ploeg aan de bak moet. "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, want RKC is een goed georganiseerde ploeg. Wij zullen het spel moeten maken en de openingen moeten vinden." Over de eerste fase van de competitie is Schils tevreden. Cambuur heeft al vier competitiewedstrijden op rij niet verloren. "Het loopt momenteel goed. Ik ben tevreden over de competitiestart."

(advertinsje)
(advertinsje)