Opnieuw Europese subsidie voor plattelandsprojecten

28 sep 2017 - 13:28
Foto: ANP

Initiatiefnemers van plattelandsprojecten kunnen binnenkort weer subsidie aanvragen uit het Europese LEADER-programma. Het gaat hierbij om initiatieven uit de regio's Noordoost- en Noordwest-Friesland. Het doel is om dorpen en steden in die gebieden leefbaar te houden voor de toekomst. Van 2 oktober tot 10 november kan de subsidie worden aangevraagd.

Gedeputeerde Staten heeft de regeling op drie punten aangepast. 'Dit hebben wij gedaan om aanvragen nog beter te kunnen beoordelen', aldus gedeputeerde Johannes Kramer. De drie nieuwe punten zijn doorgevoerd om het makkelijker te maken voor mensen om de subsidie aan te vragen. Zo kan er nu bijvoorbeeld ook een subsidie worden aangevraagd om tweedehands apparatuur te kopen. Ook de eisen voor financiering zijn verlaagd.

Belangrijk voor het LEADER-programma is dat de mensen zelf kunnen bepalen wat belangrijk is voor hun regio. Streekambassadeurs adviseren welke initiatieven een subsidie kunnen krijgen. Onlangs heeft kunstproject Potatoes Go Wild uit het Bildt nog geld gekregen van het programma.

Trefwoorden: 
Europa Europese subsidie
(advertinsje)
(advertinsje)