Gemeente Harlingen wil duidelijkheid over toekomst MCL

27 sep 2017 - 21:58
It sikehûs MCL yn Harns - Foto: Google Streetview

PvdA-wethouder Hein Kuiken van de gemeente Harlingen is niet blij met het gebrek aan openheid van ziekenhuis MCL over een eventuele sluiting van afdelingen in MCL Harlingen. Op vragen van de gemeenteraad over geruchten dat de polikliniek radiologie en mammografie zullen sluiten, antwoordde de wethouder dat hij een gesprek heeft gehad met de locatiemanager van Harlingen.

Het MCL wil in samenwerking met andere ziekenhuizen een centraal mammografiecentrum oprichten voor vrouwen met borstkanker. Volgens Kuiken wordt er daarom niet meer geïnvesteerd in de afdeling in Harlingen. De radiologie-afdeling zou wel blijven bestaan.

Kuiken heeft tegen het MCL gezegd dat hij meer transparantie wil over de toekomstvisie op het ziekenhuis in Harlingen. Eerder werd de specialistische revalidatie-afdeling in Harlingen al gesloten zonder dat het gemeentebestuur daarvan op de hoogte was gebracht. Het MCL had toen beloofd eerder te communiceren over eventuele veranderingen. Dat is nu wederom niet gebeurd, tot ergernis van de wethouder.

Trefwoorden: 
Harlingen MCL ziekenhuis
(advertinsje)
(advertinsje)