Drama in Katlijk: dit is tot dusver bekend

27 sep 2017 - 11:57

Niet voor het eerst werd Fryslân dinsdag opgeschrikt door alweer een geweldsmisdrijf. In een boerderij bij Katlijk, in de gemeente Heerenveen, werden de lichamen van twee mensen gevonden. Het zou gaan om Margreet Andriol en haar partner Jos Verdonk, maar de politie kan dit niet officieel bevestigen. Hieronder een overzicht van wat er dinsdag allemaal gebeurde in Katlijk.

Vlak na elf uur dinsdagochtend meldt de politie dat er in Katlijk twee lichamen gevonden zijn in een woning aan de Schoterlandseweg. De mensen die de twee dode mensen aantreffen, alarmeren direct de politie. Die rijdt daarop uit naar Katlijk, tussen Mildam en Nieuwehorne. Daar wordt direct begonnen met een onderzoek, waarbij de woning en de directe omgeving worden afgezet.

Omgeving afzoeken

Al snel arriveert de forensische recherche voor sporenonderzoek. Volgens de politie en de recherche komt een zogenaamd ‘ondersteuningsteam’ naar Katlijk. Het team is een gespecialiseerde eenheid van de politie, die in kogelwerende kleding de omgeving afzoeken. Een misdrijf wordt door de politie niet uitgesloten, een eventuele dader kan zodoende nog in de buurt van de boerderij zijn.

In de loop van dinsdagmiddag komt er langzamerhand meer informatie over de lichamen in Katlijk binnen. Politiewoordvoerder Ron Reinds vertelt in onze radio-uitzending dat de slachtoffers het huis met een andere familie delen. Die mensen hebben de lichamen ook gevonden bij de zogenaamde Moskoupleats, waar ook een cursusruimte in gevestigd is. Niet veel later wordt duidelijk dat de politie uitgaat van een misdrijf. Nog altijd wordt er in de omgeving van Katlijk gezocht naar de mogelijke dader of daders.

Aan het begin van de avond komt de politie met een bericht: er is een 14-jarige jongen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van het tweetal. Dat niet alleen, het gaat om de zoon van twee ouders. Over de identiteit van de twee doden wil de politie nog altijd niets kwijt.

''Vreselijke gebeurtenis''

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen reageert verslagen op het nieuws van het drama in Katlijk. ''Het is een verschrikkelijk familiedrama'', vertelt hij. ''De veertienjarige zoon van het tweetal is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van zijn ouders. Voor zover wij weten is hij niet bekend bij de hulpverleningsinstanties.''

Woensdag wordt de 14-jarige zoon, die verdacht wordt van betrokkenheid bij het misdrijf, verder door de politie gehoord.

Trefwoorden: 
Katlijk dood misdrijf politie
(Advertentie)
(Advertentie)