Flessenpost na 30 jaar teruggevonden op Terschelling

26 sep 2017 - 19:26

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: flessenpost na 30 jaar terugvinden en dan ook nog de afzender weten te achterhalen. Het overkwam Frank van Dijk uit Gelderland het afgelopen weekeinde op Terschelling. Op het eiland werd het WaddenWerkWeekend gehouden, een grote schoonmaakactie op het strand. In de duinen vond Van Dijk een fles met een briefje uit 1987 van de toen 5-jarige Carl Marchant uit Engeland. Het jongetje had de flessenpost bij de kliffen van Dover in de Noordzee gegooid.

Carl: "My name is Carl Marchant. I am 5 years old. I live at 102 Trevithick Drive, Dartford, Kent, England. I have thrown this bottle into the sea from the Admiralty Pier, Dover. I have come here with my mommy and Daddy to do some fishing. Please write to me."

Op het briefje had hij zijn adres in Kent opgeschreven, maar daar woonde hij inmiddels niet meer. Daarom belde Van Dijk met BBC Radio Kent, de regionale omroep in het zuidoosten van Engeland. Dat hielp, want Marchant melde zich en werd in contact gebracht met de vinder uit Gelderland.

Op de radio bij Omroep Gelderland vertelt Marchant aan Van Dijk, dat hij zich de bewuste dag in 1987 nog goed kan herinneren. Terwijl hij aan het vissen was met zijn vader, heeft hij drie flessen in zee gegooid. Een daarvan werd na zes maanden in Luxemburg gevonden. Van de tweede heeft hij nooit meer wat gehoord en de derde is nu dus op Terschelling gevonden. Mede door de oproep op BBC Radio Kent en Facebook werd Marchant er door zijn kennissen op gewezen dat zijn fles op Terschelling was gevonden.

In april werd er op het Waddeneiland Vlieland flessenpost gevonden uit 1997. Daar zat een briefje in van de toen 10-jarige Susie Hampton uit Engeland. Ook zij werd gevonden.

(Advertentie)
(Advertentie)