Provincie wil dat Fryslânreceptie Brussel een vervolg krijgt

25 sep 2017 - 21:15

Op de allereerste Fryslânreceptie in Brussel zijn maandag zo'n zeventig belangstellenden geweest. Zij kwamen uit acht verschillende landen: Spanje, Duitsland, Frankrijk, Estland, Polen en Hongarije, maar de meesten kwamen toch uit Fryslân en Nederland.

De samenkomst was een initiatief van Provinciale Staten, naar een idee van de FNP. De partij had in een motie gevraagd om een Friese presentatie in Brussel. FNP-fractievoorzitter Corlienke de Jong is tevreden over de opkomst. Ze vindt dat er een traditie van moet worden gemaakt.

Vijf statenleden waren op de Fryslânreceptie in Brussel: drie van de FNP, VVD-er Sylvia Hosman, voorzitter Europacommissie in Provinciale Staten, en PVV-statenlid Cees Riezebos. Hij was niet onder de indruk van de Fryslânreceptie en van hem hoeft het niet meer. Hij vond de opkomst niet genoeg en zet bovendien grote vraagtekens bij circulaire economie.

VVD-Europarlementariër Jan Huitema was er ook bij. Oud-CDA-Tweede Kamerlid en Europarlementariër Wim van de Camp kwam pas toen het officiële programma al voorbij was. ''Recepties zijn erg belangrijk in Brussel, voor de contacten en voor het uitwisselen van informatie.'', zei hij.

De Friese commissaris van de koning Arno Brok zei eerder op maandag dat Fryslân niet te bescheiden moet zijn. De provincie moet zich goed presenteren. Daarom wil hij kijken of zo'n Fryslânreceptie in Brussel niet vaker kan. Fryslân kan prima eigen activiteiten in Brussel houden naast het samenwerkingsverband Noord-Nederland SNN. Over twee weken houdt het SNN ook een presentatie in Brussel onder de naam Top Dutch.

Trefwoorden: 
Brussel Fryslânreceptie
(Advertentie)
(Advertentie)